Bel 033 4602302 of mail naar info@spigt.nl

Rechtspraak overige bedrijfsruimte

  1. De tussen partijen gesloten overeenkomst om op deze wijze tropische vogels naar Nederland te importeren is nietig wegens strijd met de openbare orde. Een nietige overeenkomst heeft juridisch gezien nooit bestaan en kan dus nooit enig rechtsgevolg hebben gehad. Hierdoor heeft Jobse onverschuldigd een bedrag aan Bron betaald. Bron wordt veroordeeld dit bedrag aan Jobse terug te betalen.
  2. Ouders zijn in Dubai kinderalimentatie overeengekomen. Deze overeenkomst is bekrachtigd door de rechtbank in Dubai. Het verzoek van de moeder om deze beslissing van de rechtbank in Dubai te verklaren voor recht wordt afgewezen, omdat die beslissing niet voldoet aan de eisen van behoorlijke en met voldoende waarborgen omklede rechtspleging. Ook het verzoek van de moeder om de vader te veroordele...
  3. Heeft de werkneemster de arbeidsovereenkomst opgezegd? Als de arbeidsovereenkomst is opgezegd door de werkneemster, is die opzegging dan nietig of vernietigbaar? De werkneemster doet in dat verband een beroep op dwaling. Mag de werkgever bij de afrekening het loon volledig verrekenen wegens openstaande min-uren?
  4. geen omgangsregeling bepaald ivm beperkte draagkracht moeder en kind en ivm door de vader teweeggebrachte spanningen.
  5. Beroepsfout notaris door handelwijze bij wijziging van een alimentatiebeding in (concept van) een samenlevingsovereenkomst maar geen causaal verband met de gevorderde schade. Overige verwijten aan de notaris zijn ongegrond of niet relevant.
  6. Schadevergoeding op grond van artikel 44 Wet zorg en dwang (Wzd)
  7. Ontslag op staande voet vanwege misbruik van positie en ongewenst gedrag is niet onverwijld gegeven. Verzoek om ontbinding vanwege verwijtbaar handelen of nalaten toegewezen. De werknemer heeft in de functie van chef magazijn misbruik gemaakt van deze positie door er bij een ondergeschikte op te blijven aandringen opnieuw een affaire met hem aan te gaan en/of intiem met hem te zijn. Er is sprak...
  8. wetenschap Dexia van advisering door tussenpersoon Spaar Select. Schadeberekening.
  9. Verstrekken justitiële informatie door Staat onrechtmatig? Vordering is verjaard. Beroep op verjaring is niet onaanvaardbaar naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid.
  10. onrechtmatige daad, onterechte BKR-registratie n.a.v. niet betaalde borg?
  11. Alimentatie (jong)meerderjarige tot aan 21 jaar én daarna. Derdenbeding, uitleg ouderschapsplan. Verklaring voor recht dat vader zijn dochter een bedrag verschuldigd is tot aan haar 21e en vaststelling bijdrage na 21 jaar.
  12. Valkering heeft als accountant in opdracht van Boxx Holding de jaarrekeningen over de jaren 2014 en 2015 voor Boxx c.s. samengesteld. Vervolgens heeft Valkering ook de opdracht gekregen om de jaarrekeningen over de jaren 2016 en 2017 samen te stellen. Een deel van de facturen die zien op de werkzaamheden over 2016 en 2017 heeft Boxx c.s. niet betaald en betaling daarvan vordert Valkering in dez...
  13. Bekrachtiging beschikking rechtbank waarbij de verzoeken van de vader om de moeder te bevelen met de kinderen terug te verhuizen en om de hoofdverblijfplaats van de kinderen bij de vader te bepalen, zijn afgewezen.
  14. Wijziging van de (voorlopige) hoofdverblijfplaats van de minderjarige en de (voorlopige) zorgregeling is niet in het belang van de minderjarige. Afwijzing verzoek voorlopige toekenning van het huurrecht van de echtelijke woning omdat hiervoor een rechtsgrond ontbreekt. Artikel: 1:377a lid 2 BW en 1:253a, lid 1 en 2 BW.
  15. Ontbinding arbeidsovereenkomst op de g-grond. Werknemer is ruim 32 jaar in dienst. Al jaren heerst er bij de werknemer onvrede en frustratie over zijn inschaling, hetgeen een terugkerend onderwerp is, evenals de wijze waarop deze houding een goede samenwerking in het team frustreert. De werkgever heeft diverse pogingen gedaan om uit de impasse te geraken, maar de werknemer weigert iedere redeli...
  16. Koop tweedehands auto. Non conformiteit bij consumentenkoop. Koper hoefde niet te verwachten dat hij binnen anderhalve maand na aflevering meermalen zou stranden met de auto op de openbare weg als gevolg van wezenlijke (veiligheids)gebreken aan de auto. Verkoper heeft vermoeden van art. 7:18 lid 2 BW niet weerlegd. Koper mocht de koopovereenkomst ontbinden. Vordering tot teruggave van de kooppr...
  17. Artikel 1:448 lid 1 aanhef en sub e en lid 2 BW. Geschil over ten laste van de rechthebbende gebrachte kosten. Het hof is van oordeel dat geen sprake is van gewichtige redenen voor (ambtshalve) ontslag van de bewindvoerder.
  18. Contractuele boetes uit hoofde van schendingen van bepaling uit anterieure exploitatieovereenkomst verbeurd. Geen aanleiding voor verdere matiging.
  19. Kort geding, overheidsaansprakelijkheid strafrecht, ontnemingsmaatregel. Voortduren gijzeling in het kader ontnemingsmaatregel niet onrechtmatig. Zolang eiser niet meer openheid van zaken heeft gegeven over zijn financiële positie, is niet aannemelijk dat de strafrechter tot het oordeel komt dat de ontnemingsmaatregel moet worden verminderd. Daarnaast kon en kan de minister in redelijkheid tot...
  20. Kredietovereenkomst. Opeisingsbeding in algemene voorwaarden. Geen strijd met artikel 7:77 lid 1 aanhef en onder c sub 1 BW.
  21. Werkgever is naar het oordeel van de kantonrechter geslaagd in de bewijslevering van de dringende reden voor het aan werknemer gegeven ontslag op staande voet.
  22. Non conformiteit van een geleverde Ferrari.
  23. In deze zaak heeft werkgever - na een aan werknemer gegeven ontslag op staande voet vanwege valsheid in geschrifte - verzocht werknemer te veroordelen tot betaling van verschillende bedragen. Een deel van de verzochte bedragen wordt toegewezen. Verder wordt bepaald dat werkgever de door haar te betalen bedragen voortvloeiend uit het tegenverzoek mag verrekenen met de door haar te ontvangen bedr...
  24. In deze zaak verzoekt een werkgever om ontbinding van de arbeidsovereenkomst met een werknemer. De kantonrechter wijst het verzoek om ontbinding af. Naar het oordeel van de kanton¬rechter moet het verzoek worden afgewezen, omdat een deskundigenverklaring van het Uwv ontbreekt en omdat het verzoek verband houdt met het opzegverbod tijdens ziekte.
  25. Een consument die een auto koopt (Amerikaanse klassieker) waarvan het Voertuig Identificatienummer (VIN) niet blijkt te behoren bij het chassis en waarvan het kenteken door de RDW vervallen is verklaard, is bevoegd de koopovereenkomst te ontbinden. De auto heeft niet de eigenschappen die de consument mocht verwachten. De koopprijs moet terugbetaald worden door de autohandelaar.
  26. Vordering bemiddelingskosten toegewezen. Partijen hebben een afspraak gemaakt over een vrijblijvend kennismakingsgesprek van gedaagde met een door eiseres geïntroduceerde kandidaat tandarts. Vervolgens heeft eiseres een aanbod gedaan voor een bemiddelingsovereenkomst. Dit aanbod heeft gedaagde aanvaard door het voeren van het kennismakingsgesprek. Geen reflexwerking van de wettelijke consumente...
  27. waardering bewijs
  28. Kort geding. Geuroverlast. De onrechtmatigheid is voldoende aannemelijk. Het belang van Munnik bij staking van de exploitatie van New York Pizza Oudedijk weegt zwaarder dan het belang van NYP Oudedijk bij continuering van haar bedrijfsvoering. De vordering tot staking van de exploitatie wordt daarom toegewezen. De vordering tot betaling van een voorschot op schadevergoeding wordt afgewezen.
  29. Zorgregeling
  30. Huurzaak. Verstekzaak. Toetsing van de algemene voorwaarden.
  31. De moeder van partijen is na het overlijden van de vader van partijen rechthebbende geworden van alle goederen van zijn nalatenschap. Partijen (de drie kinderen van vader en moeder) kregen een vordering op moeder ter grootte van hun erfdeel. Na het overlijden van moeder is discussie ontstaan over de erfrechtelijke aanspraken van ieder van partijen in de nalatenschap van hun moeder. Twee kinder...
  32. Huurzaak. Verstek. Ambtshalve toetsing van de algemene voorwaarden.
  33. Betreft een ontruiming van bewoners op een pand, wegens het ernstige mate tekortschieten door belanghebbende van de verplichtingen jegens de bank. Doordat er niet kon worden bewezen dat er daadwerkelijk twee minderjarigen op het adres woonachtig zijn, wordt de ontruiming toegewezen.
  34. Vonnis in incident. Vordering in incident is precies hetzelfde als vordering die zeer recent in kort geding is afgewezen. Eiseres heeft niet onderbouwd waarom in incident anders moet worden geoordeeld dan in het kort geding. Vordering in incident wordt daarom afgewezen.
  35. Omgang en gezag. Na de uiteenzetting door de voorzitter van hetgeen de minderjarige tijdens het gesprek met de rechter heeft verklaard, trekt de vader het grootste deel van zijn verzoeken ten aanzien van de omgang met de minderjarige in. De vader handhaaft zijn verzoek voor zover hij opkomt tegen de beslissing om de minderjarige de regie te geven over de contacten. Regie betekent, anders dan de...
  36. verzoek echtscheiding op terechte gronden toegewezen, huwelijk duurzaam ontwricht, huurrecht echtelijke woning op terechte gronden toegewezen aan de vrouw, belangenafweging, belang van de vrouw weegt zwaarder dan belang van de man. art. 1:151 BW, art. 7:266 lid 5 BW.
  37. Ondertoezichtstelling, artikel 1:255 van het Burgerlijk Wetboek.
  38. Artikel 1:449 lid 1 van het Burgerlijk Wetboek: einde van het bewind door de dood van de rechthebbende.
  39. Curaçao. Vervolg op ECLI:NL:OGHACMB:2023:233. Enquête. Waken over het trustvermogen. Het Hof verhoogt het onderzoeksbudget opnieuw en wijst verzoeken tot onder meer vervanging van de onderzoeker af.
  40. Sint Maarten. Arbeidsrecht. Opdracht tot het verrichten van bepaalde werkzaamheden in verband met de aansluiting van klanten op het glasvezelnetwerk valt binnen instructiebevoegdheid werkgever.
  41. effectenleasezaken
  42. Hinder. Overlast voor omwonenden door treinverkeer op keerspoor. Overlast door geluid en licht, inbreuk op privacy. Is voldoende concreet gemaakt wat de inbreuken inhouden en waarom deze onrechtmatig zijn? Belang vervoerder op het spoor. Betekenis van regels voor machinisten en andere toezeggingen die de vervoerder aan omwonenden heeft gedaan.
  43. Sint Maarten. Ontbinding arbeidsovereenkomst. Partijaanduiding. Doorbrekingsjurisprudentie.
  44. Hoger beroep van ECLI:NL:RBMNE:2023:262. Ontslag op staande voet nadat de werknemer een contactverbod zou hebben overtreden. Het contactverbod was opgelegd vanwege een melding van grensoverschrijdend gedrag. Betekenis van de strafzaak, presumptie van onschuld, voor bewijs van overtreden contactverbod. Grondslag voor opheffen locatieverbod. Werkgever vordert schadevergoeding vanwege kosten met d...
  45. Artikel 1:253n juncto artikel 1:251a BW. Het hof is van oordeel dat wijziging van het gezamenlijk gezag, in die zin dat het gezag over de minderjarige aan de moeder toekomt, in het belang van de minderjarige noodzakelijk is.
  46. Koop woning door particulier. Regeling gebreken volgens NVM koopovereenkomst. Non-conformiteit door wateroverlast? Bekendheid met gebrek. Onveilige pompput onder doucheruimte? Mededelingsplicht verkopers.
  47. Werknemer vordert uitbetaling verlofuren na strafontslag. Werkgever verrekent de vordering van de werknemer met een schadevergoeding. Uitleg van de cao. Verrekening bruto met netto vorderingen mogelijk? Geen wettelijke verhoging over achterstallig loon.
  48. Kort geding; vordering tot intrekking bezwaar bij de bestuursrechter. Eiseres is ontvankelijk bij de civiele voorzieningenrechter. Vorderingen worden afgewezen omdat geen sprake is van misbruik van bevoegdheid.
  49. Verbintenissenrecht. Regresrecht UWV ex art. 99 lid 1 WIA op veroorzaker verkeersongeval in verband met uitkeringen aan gewond geraakt bijrijdster. Beperking van dat regresrecht voor gevallen waarin benadeelde ten tijde van het ongeval met de aansprakelijke persoon (ongehuwd) samenwoonde en een gemeenschappelijke huishouding voerde? Is daarvan in het concrete geval sprake?
  50. ondertoezichtstelling