Bel 033 4602302 of mail naar info@spigt.nl

Rechtspraak overige bedrijfsruimte

  1. Verzoek ontslag/benoeming bewindvoerder tevens klacht over de huidige bewindvoerder. Broers en zussen beklagen zich over de uitvoering van het bewind door de huidige bewindvoerder. Verzocht wordt om een andere broer te benoemen tot bewindvoerder. De familie kan geen overeenstemming bereiken over de te benoemen bewindvoerder. De kantonrechter benoemd een professionele bewindvoerder. Huidige bewi...
  2. Ontslag op staande voet na bedrijfsbeëndiging niet rechtsgeldig. Diefstal en overtreding geheimhoudingsbeding zijn niet komen vast te staan. Ernstige verwijtbaarheid werkgever. Toekenning billijke vergoeding, transitievergoeding e.d..
  3. Koopovereenkomst met betrekking tot een appartement dat nog moest worden verbouwd - non-conformiteit - geen misbruik van procesrecht - geen verjaring - verzuim - schadevergoeding - concrete en abstracte schadebegroting - minderwerk
  4. Ontslag op staande voet na bedrijfsbeëndiging niet rechtsgeldig. Diefstal en overtreding van het geheimhoudingsbeding zijn niet komen vast te staan. Ernstige verwijtbaarheid werkgever. Toekenning billijke vergoeding en transitievergoeding e.a. vergoedingen.
  5. bekrachtiging onderbewindstelling.
  6. Verzoek om meerderjarigverklaring toegewezen, waarbij de beslissing daartoe is genomen voorafgaand aan de bevalling.
  7. Meerderjarigen adoptie. Verzoek afgewezen. Geen zodanige bijzondere omstandigheden aanwezig om het minderjarigheidsvereiste opzij te zetten.
  8. Ondernemingsrecht. Enquêterecht. Tweedefasebeschikking. Conclusie in samenhangende zaken 23/03186 en 23/03233. Klachten met betrekking tot OK-oordeel inzake wanbeleid (art. 2:355 BW), vernietiging déchargebesluiten (art. 2:356 BW) en veroordeling in onderzoekskosten (art. 2:354 BW).
  9. Burenrecht en erfdienstbaarheden. Geen noodweg want geen ingesloten erf. Wel recht van nooduitgang volgens erfpachtakte maar voldoende betwist dat de door de VvE voorgestelde alternatieven een nooduitgang betreffen op de voor Essenberg c.s. minst bezwaarlijke wijze, zoals die akte voorschrijft.
  10. ‘Wijziging co-ouderschapsregeling ouders; beperkte (begeleide) omgangsregeling tussen moeder en de kinderen. Nihilstelling kinderalimentatie’.
  11. Burenrecht. Erfdienstbaarheid van weg. Recht om deze weg af te sluiten? Tevens geschil over de eigendom van een strook grond.
  12. Verlenging ondertoezichtstelling en machtiging tot uithuisplaatsing. Het hof laat zich niet uit over het perspectief van de kinderen.
  13. zorgplicht makelaar
  14. Overnamegeschil. Uitleg opschortende voorwaarde in overnameovereenkomst ten aanzien van bodemverontreiniging. Opschortende voorwaarde vervuld? Bewijswaardering deskundigenbericht.
  15. Koop onroerende zaken. Garantieverplichting in koopovereenkomst dat er geen erfdienstbaarheid rustte op de verkochte zaak geschonden. Geen onderzoeksverplichting voor koper.
  16. Overeenkomst met trustkantoor. Geen wanprestatie of onrechtmatig handelen. Trustkantoor mocht afgaan op door vertegenwoordiger verstrekte opdrachten.
  17. Vordering tot schorsing concurrentiebeding wordt afgewezen. Werknemer wil gaan werken voor een andere werkgever, die hem te werk zal stellen bij een klant voor wie hij al bij zijn vorige werkgever werkte. De vorige werkgever heeft voldoende aannemelijk gemaakt dat zij kan worden geschaad in haar bedrijfsdebiet als de werknemer aan het werk gaat voor de nieuwe werkgever op de locatie van die spe...
  18. Aanneming van werk. Oneerlijke bedingen in algemene voorwaarden. Uitleg leveringsomvang. Gedeeltelijke ontbinding van aannemingsovereenkomst vanwege tekortkomingen/minderwerk (vermindering aanneemsom). Geen meerwerk.
  19. Koop onroerend goed. Koper roept ten onrechte ontbindende voorwaarde in. Uitleg overeenkomst tussen twee professionele partijen. Geen grond voor matiging boetebeding.
  20. Overeenkomst tot levering en monteren van zonnepanelen is niet rechtsgeldig ontbonden door gedaagde. Gedaagde heeft namelijk geen tijdig beroep heeft gedaan op de ontbindende voorwaarde zoals geregeld in haar eigen algemene voorwaarden. In plaats van de verplichting tot nakoming van de overeenkomst, is gedaagde in beginsel schadeplichtig.
  21. In deze zaak verzoekt een werkgever om ontbinding van de arbeidsovereenkomst met een werknemer wegens (een combinatie van) disfunctioneren of verwijtbaar handelen of nalaten. De kantonrechter wijst het verzoekt af, omdat er geen redelijke grond voor ontbinding is. De tegenverzoeken van de werknemer worden ook afgewezen. Van een opzegging van de arbeidsovereenkomst door de werkgever is geen spra...
  22. ondertoezichtstelling in hoger beroep deels vernietigd vanwege toezegging deelname hulpverlening in vrijwillig kader
  23. Werkgever moet eindafrekening aan werknemer betalen. Het verrekeningsverweer van werkgever slaagt niet. Dat leidt ertoe dat de gevorderde bedragen in reconventie worden afgewezen.
  24. werkgever mag concrete en duidelijke opgave nevenwerkzaamheden verlangen; werknemer verstrekt die niet; redelijke grond ontbinding; verwijtbaar handelen, maar niet ernstig verwijtbaar; wel transitievergoeding, geen billijke vergoeding.
  25. Geen overeenkomst tot stand gekomen met betrekking tot ict-gerelateerde diensten. Elektronische handtekening heeft in deze zaak niet dezelfde bewijskracht als een handgeschreven handtekening omdat deze niet voldoet aan de vereisten van artikel 3:15a BW. Geen aanbod en aanvaarding van de diensten zoals gedaagde heeft gesteld. De wel opgedragen werkzaamheden zijn niet uitgevoerd. Vorderingen tot...
  26. Kort geding. Krakers. Ontruimingsvordering is toegewezen.
  27. WhatsApp-fraude. Vordering op grond van onverschuldigde betaling wordt toegewezen. De vordering tot betaling van schadevergoeding op grond van onrechtmatige daad wordt afgewezen, omdat het causaliteitsvereiste ontbreekt. De door eiser geleden schade bestaat uit het doen van aangifte en dossieronderzoek, maar deze schade is het gevolg van de oplichting, niet van het onrechtmatig handelen (geen i...
  28. Bekrachtiging tussentijdse beëindiging schuldsaneringsregeling op grond van artikel 350 lid 3 sub c Fw.
  29. Verzoek OvJ tot verbetering van de geboorteakte minderjarige, omdat de minderjarige door de vader is erkend terwijl zij mogelijk tijdens het huwelijk is geboren, afgewezen. Bijzondere curator heeft advies uitgebracht over de vraag welke juridische mogelijkheden kunnen worden aangewend zodat de minderjarige de geslachtsnaam van de vader kan blijven dragen en de Nederlandse nationaliteit behoudt.
  30. Gebrekkige tweedehands auto. Geen consumentenkoop. Koopovereenkomst wordt vernietigd, omdat sprake is van wederzijdse dwaling zoals bedoeld in artikel 6:228 lid 1 sub c BW. Gedaagde moet daarom de koopprijs van € 12.800,00 terugbetalen aan eiser, waarop een gebruikersvergoeding in mindering gebracht.
  31. Artikel 5:54 BW. Partijen zijn buren en gedaagde heeft bij de erfgrens een garage gebouwd waarvan de goot gedeeltelijk boven het perceel van eiser hangt. Eiser vordert in conventie afbraak van een gedeelte van de garage. Gedaagde vordert in reconventie dat eiser wordt veroordeeld om mee te werken aan het vestigen van een erfdienstbaarheid voor het overstek tegen betaling van een schadeloosstell...
  32. Onntbinding huurovereenkomst wegens huurachterstand. Gedaagde moet de woning ontruimen. Ook moet gedaagde de huurachterstand en (toekomstige) huurpenningen aan eiseres betalen.
  33. Hoofdelijke verplichting tot ontruiming huurwoning op grond van artikel 6:6 lid 2 BW. Partijen hebben een huurbeëindigingsovereenkomst gesloten op basis waarvan de huurovereenkomst met wederzijds goedvinden reeds is geëindigd. Een van de huurders heeft de woning tijdig verlaten, maar de andere huurder niet. Beide huurders worden in deze procedure hoofdelijk veroordeeld tot ontruiming van de huu...
  34. Verzoek verlof tot onderhandse verkoop ex artikel 3:268 lid 2 BW. Verweerder betwist de natuurlijke persoon te zijn tegen wie het verzoekschrift zich richt, maar slechts een begunstigde van de overleden natuurlijke persoon.
  35. Buitenlands draagmoederschapstraject. Erkenning van buitenlandse geboorteakte en buitenlandse beslissing in Nederland.
  36. Advocaat vordert betaling van facturen na het verrichten van juridische werkzaamheden op basis van een overeenkomst van opdracht. Vordering wordt toegewezen.
  37. Eisers hebben schade geleden als gevolg van een gebrekkige uitvoering van renovatiewerkzaamheden aan hun badkamer. Gedaagde heeft het gebrek na daartoe in gebreke te zijn gesteld niet hersteld. Daarna hebben eisers de vordering tot nakoming van de overeenkomst omgezet in een vordering tot vervangende schadevergoeding (artikel 6:87 BW) en heeft het herstel door een andere partij laten uitvoeren....
  38. Echtscheiding met nevenvoorzieningen.
  39. Artt. 7:58 lid 2 onder j, 7:60 en 7:61 BW; consumentenbescherming; invordering restant GKB-lening.
  40. Huurzaak. Woonruimte. Permanente verhuur van een stacaravan die nabij de woning van de verhuurder staat. Opzegging van die huurovereenkomst op de grond van slecht huurderschap dan wel hospitaverhuur slaagt niet. Beroep op huurbescherming door huurders faalt echter, omdat een zodanig bijzondere situatie aan de orde is, dat die een voldoende reden is voor het noodzakelijk eindigen van de huurover...
  41. Vraag of gedaagde nog steeds huurder is van een pand waarin hij jaren geleden een grillroom exploiteerde. De exploitatie is daarna meerdere keren op opvolgers overgegaan. De laatste exploitant heeft ruim een jaar geen huur betaald. Verhuurder vordert ontbinding van de huurovereenkomst, betaling van de huurachterstand en boetes. Beroep op matiging gehonoreerd.
  42. Verzekeringstussenpersoon schiet tekort in zorgplicht jegens opdrachtgever. Geen sprake van eigen schuld. Causaal verband tussen normschending en ontbreken verzekeringsdekking? Nadere informatie vereist.
  43. Vervoersovereenkomst. Toepassing CMR. Onderzoeksplicht juistheid vrachtbrief. Onrechtmatig handelen, wanprestatie. Kan vervoerder aansprakelijk worden gehouden voor het feit dat de goederen die koper heeft ontvangen niet voldeden aan de koopovereenkomst die zij met verkoper had gesloten? Vervolg op vonnis rechtbank-Noord Nederland, locatie Groningen, 10 augustus 2022, ECLI:NL:RBNNE:2022:2936.
  44. Bestuurdersaansprakelijkheid na geveinsde levering ex 3:115a BW.
  45. Effectenlease. Vordering Dexia wordt afgewezen. Vorder afnemer wordt toegewezen. Vordering vanwege advisering door Spaar Select. Dexia had behoren te weten van advisering. Vergoeding van fictieve restschuld. Verrekening bedrag hofmodel bij de schade.
  46. Tussenarrest. Effectenlease. Bewijsopdracht aan afnemer dat de tussenpersoon heeft geadviseerd.
  47. Art. 4:90 lid 1 BW. Inkorting giften in dit geval niet onredelijk.
  48. bekrachtiging bestreden beschikking waarbij de minderjarige onder toezicht is gesteld voor de duur van negen maanden. Het vrijwillige kader is onvoldoende toereikend gebleken om een omgangsregeling van de grond te krijgen tussen de minderjarige en de vader. Het hof acht een ondertoezichtstelling noodzakelijk om de systeempatronen tussen de ouders te doorbreken. art. 1:255 lid 1 BW.
  49. Huurrecht. Kort geding. Gedaagden sub 2 is terecht in de procedure betrokken, omdat hij door het ondertekenen van de huurovereenkomst contractueel medehuurder is. Het is aannemelijk dat een huurovereenkomst voor bepaalde tijd is overeengekomen. Deze is geëindigd door het verstrijken van de bepaalde tijd en de schriftelijke mededeling (artikel 7:271 lid 1 tweede volzin BW). Gedaagden verblijven...
  50. Artikel 2:20 lid 2 sub b en c BVIE, Auteurswet, artikel 6:162 BW). De voorzieningenrechter oordeelt dat er geen verwarringsgevaar bestaat tussen de nieuwsapp die door De Limburger wordt gebruikt en de nieuwsapp die door L1 wordt gebruikt. Evenmin is sprake van een vergelijkbare totaalindruk tussen die apps. Ten slotte is ook niet sprake van aanhaken door L1 bij het merk van De Limburger.